Kolding Rideklub har en stor og velfungerende elevskole. Der lægges vægt på kvalificeret rideundervisning, sikkerhed og god forståelse for heste og ponyer. Klubbens elevskole er både for børn og voksne. Børnene rider på eftermiddagshold, og de voksne på aftenhold. Derudover er der trækkerhold for de helt små og nybegyndere.

Rytteren sørger selv for hesten både før og efter endt ridning. Derfor møder man i stalden senest 15 minutter før undervisningen starter, så der er tid til at strigle og sadle hesten op uden stress og jag. Desuden er det en god idé at sætte ca. 15 minutter af efter undervisningen, så man kan sætte hesten ind på en god og rolig måde, hvis der ikke er en rytter til den i timen efter. Det er levende væsener vi har med at gøre, og de skal behandles ordentligt.

Undervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger, modenhed og niveau.
I undervisningen bliver der lagt vægt på en rideteoretisk forståelse, så rytteren lærer at tage ansvar for de fejl/episoder, der opstår i den daglige omgang med hesten.

Undervisningen foretages af ponytræner Maria Ljungberg Teislev

Maria er 34 år - har redet det meste af hendes liv og har egen dressur (+spring) hest opstaldet i KOR. Har undervist på hendes mors rideskole samt har haft ridelejr der i mange år.

Klubben afholder kurser med teori- og rideundervisning, som kan afsluttes med ryttermærkeprøver.
Ligesom der 2 gange årligt afholdes elevstævner, hvilket giver en god forberedelse til rigtige stævner og en sjov og hyggelig dag for alle.

Vi ønsker at bevare og stimulere elevafdelingens rytteres lyst til at opleve og lære. Vi betragter os selv som ”grundskolen” indenfor ridesporten, hvor eleverne lærer en fornuftig og sikker omgang med hestene, samt de grundlæggende færdigheder, der giver mulighed for at udvikle sig inden for ridningen på såvel ”hyggeniveau” som konkurrenceniveau.

Vi vægter fællesskab, socialt samvær og ansvar højt.

Støtteforeningen ” KOR’s venner”

Støtteforeningen har til formål at være rideklubben behjælpelig med at
opfylde flest mulige af klubbens ønsker, for derigennem at få afviklet
klubbens mange aktiviteter til gavn for alle medlemmer på alle niveauer på
den bedst mulige måde, ligesom vi gerne vil være med til at gøre Kolding
Rideklub til en endnu bedre klub, end den er i forvejen.
Som forældre, bedsteforældre, anden ridesportsven kan man støtte dette
arbejde ved at melde sig ind i foreningen
alene ved at betale det årlige medlemsbidrag har du gjort en indsats

Se mere om KOR's venner HER

HUSK:

Ridesport er ikke en ufarlig sport. Al ophold på KOR og al deltagelse i rideklubbens aktiviteter, undervisning mm. foregår på eget ansvar.

Rideklubben kan ikke drages til ansvar for tyveri, ulykker mm. Du skal derfor sikre, at du eller jeres barn er dækket af en privat ansvars-og ulykkesforsikring. KOR har ikke en forsikring, der dækker dig eller jeres barn i tilfælde af en ride-eller anden ulykke på KOR.

Bemærk at nogle forsikringsselskaber betragter ridesport som ekstremsport, hvorfor der skal tegnes særskilt forsikring.